REVIEW: MINERAL BOTANICA SOFT-MATTE LIPCREAM

Disclosure: i bought this product with my own money, i am not being paid to write my post and my opinions are honest and my own. What works for me may not works for others , and the same as what not works for me may works for others.



Hello beauties,

Apa kabar…?

Akhir-akhir ini diriku memang sedang sibuk dengan urusan kantor dan beberapa hal lain. Makanya urusan posting di blog jadi terbengkalai, terutama  untuk urusan makeup yaaa…

Mmmm…

Terakhir kali review product ternyata tahun lalu bulan May, tepatnya 7 May 2016. Udah lama banget yaaa…? haha… Setelah itu sempat posting beberapa hal lagi tentang beauty tapi sepertinya jaraknya juga lama-lama. 😦

Kali ini, aku mau posting review product lipstick, tepatnya sejenis liquid matte lipstick. Liquid Matte lipstick ini lagi booming banget yaa di Indonesia aku perhatikan sejak 2 tahun belakangan ini. Mungkin karena pecintanya sangat banyak sekali, jadi akhirnya banyak brand-brand lokal pun turut meramaikan permintaan customer untuk liquid matte lipstick ini. Saya ingat yang mempelopori liquid matte/soft matte lip cream ini adalah NYX, sekarang sudah puluhan brand yang mengikuti jejak NYX dalam membuat liquid matte lip cream.

Brand yang kali ini mau aku review adalah brand lokal yaitu Mineral Botanica. Diproduksi di Bandung oleh PT. Continental Cosmetic, Mineral Botanica mengeluarkan varian lipstick yaitu soft-matte lip cream, yang aplikatornya menggunakan gagang itu lho. Hahahaha… yes, i called it gagang. 

Aku punya 4 warna, dan aku pinjam 1 warna dari temanku yang sebentar lagi akan ku jabarkan disini. Tekstur dari Mineral Botanica soft-matte lip cream ini, menurutku creamy banget yaaa… Sekali oles langsung keluar warnanya, benar-benar pigmented. Untuk berubah menjadi matte dari cream, menurutku memang agak lama… sekitar 1-3 menit dibibirku, tapi itu dibibirku lho…. siapa tau di bibir kalian berbeda. But.. i’m not complaining about that.

Aplikator gagangnya panjang dan tipis, which is for me a little bit weird at first, karena kalau dibandingkan dengan soft-matte lip cream nya NYX , gagangnya tuh kayanya lebih kokoh gitu.. hahaha, or maybe just my feeling. Atau mungkin juga

Untuk ketahanan lipsticknya sendiri di bibir, i can say it pretty awesome, lebih dari 8 jam, terutama untuk warna-warna boldnya. Warna nude-nya juga tahan lama, tapi lebih cepat memudar apabila kita habis makan. Nyaman banget sebenernya memakai soft-matte lip cream ini karena tidak membuat bibir pecah-pecah ataupun menunjukkan garis-garis halus di bibir.

Berikut warna-warna koleksiku, plus 1:

1). CRIMSON HEART – 001

Warnanya merah terang, no blue undertones in it. Menurutku warna ini cocok banget dipakai untuk acara-acara pesta, karena standout tapi tetap cantik. 

CRIMSON HEART

CRIMSON HEART ON IT’S WAND

CRIMSON HEART SWATCHED ON HAND

CRIMSON HEART ON MY LIPS

2) APPLE BERRY – 007

Still the reds. Buat saya warna merah yang disuguhkan oleh Mineral Botanica dalam apple berry ini lebih gelap dibandingkan dengan crimson heart. Untuk yang suka ragu memakai warna merah sehari-hari, warna ini cocok kok, karena menurutku tidak terlalu mencolok. Well… kalau saya sendiri sih ga ada pakemnya khusus. Hahaha… sesuai mood aja.


MINERAL BOTANICA SOFT MATTE LIP CREAM – APPLE BERRY

APPLE BERRY ON IT’S WAND

APPLE BERRY SWATCHED ON MY HAND

APPLE BERRY ON MY LIPS

3) PLUM FAIRY – 006

Nah yang plum fairy ini yang kumaksud lipsticknya temanku, hahaha… kupinjam sebentar untuk review ini. 😅

Plum fairy is a pink color with a little bit hint of ourple in it. Yup! it’s plum anyway.

Warnanya cantiiiiiikk. aku harus punya sendiri nih. hahaha, alasan membeli lipstik baru. 

MINERAL BOTANICA – PLUM FAIRY

PLUM FAIRY ON IT’S WAND

PLUM FAIRY SWATCHED ON MY HAND

PLUM FAIRY ON MY LIPS

4) PINKY BEIGE – 008

Sebenernya aku agak menyesal mengambil nomor ini, karena warnanya gak sesuai dengan yang kuharapkan, haha…

Jadi… dibayanganku tuh pinky beige itu warnanya pink tapi agak kecoklatan muda gitulah… varian nude maksudku. Ternyata kenyataan tak sesuai harapan. Warna pinky beige ini lebih cocok dibilang mendekati warna coral, because i can see light oranye undertones in it. 

Jadi pas beli ini tuh testernya  pinky beige lagi kosong, trus BAnya menyarankan untuk warna nude salah satu best sellernya si pinky beige ini. Termakan rayuan BA sayah.  hahaha…

MINERAL BOTANICA – PINKY BEIGE

PINKY BEIGE ON IT’S WAND

PINKY BEIGE SWATCHED ON MY HAND

PINKY BEIGE ON MY LIPS

5) CHOCO PUMPKIN – 019

Nah… ini adalah warna yang paling sering aku pakai dari koleksi Mineral Botanica Soft-Matte Lip Cream yang aku punya. 

This is nude chocolate for me, warnanya akeph. 

MINERAL BOTANICA – CHOCO PUMPKIN

CHOCO PUMPKIN ON IT’S WAND

CHOCO PUMPKIN SWATCHED ON MY HAND



HITS:

1) i like the texture, it’s really creamy, so it won’t run randomly on your lips.

2) it long last, more than 8 hours on my lips.

3) it doesn’t crack your lips.

4) it doesn’t show your lip’s fine line.

5) Mineral botanica presents this soft-matte lip cream in many colours, i think it’s around 20-22 colours. So… you can choose your favorites.

6) The price is affordable. It retails around Rp. 60.000,- up to 70.000,-, depends where you buy it and promo on the counters are may different.

7) Easy to find. You can find it in century drugstores, avecca, aeon, and cosmetic online shop.

Misses:

1) I don’t like the applicator, it’s a little bit weird for me, too thin.

2) It transfers when i drink. not kiss proof, haha…

3) it takes a little bit time on my lips to become matte. i hope it will only takes like 1 minute, but it is more than 1 minute.

4) a little bit sticky on lips when you pursed your lips. 

Mark: 7/10.


These are the compilations of the colors above:

MINERAL BOTANICA SOFT-MATTE LIP CREAM

L-R: CRIMSON HEART – APPLE BERRY – PLUM FAIRY – PINKY BEIGE – CHOCO PUMPKIN

That’s all for today beauties. Next time kita sambung lagi dengan review product yang berbeda.
Thank you for reading.

Xoxo.

Find me:

(twitter/instagram: @gwea)

Advertisements

REVIEW: MAXFACTOR EFFECT TRIO EYESHADOW

“disclosure: i bought this product with my own money, i am not being paid to write my post and my opinions are honest and my own.

Hello beauty readers…

I want to review one of my eyeshadow collection and that is MAX FACTOR TRIO EYESHADOW, i have 5 pieces of them and used them like more than a year until now, each eyeshadow case contains 3 color for lighting, on the lid and for outer v. this is the eyeshadows look like:

1978813_10152913623949240_480618154_n

Yes, the colors look very beautiful in the pan.
From above picture from left: tigress, over the ocean, queen bee
From below picture from left: sweet pink, precious metal.
They can be used wet or dry

Although the color looks beautiful on the pan but but i think some of them are not really pigmented and chalky and some of the colors are beautiful as on the pan. Here are the swatches (i used NYX white based eyeshadow under it) – all swatches are dry swatches:

1) Tigress

10006999_10152913600154240_448277032_n

I think tigress is one of pigmented eyeshadow from the others, the colors payoff are good, the black color looks really black, and the brown color is brown with a little hint of gold, the yellow one is matte yellow.

2) Sweet pink

1899958_10152913600924240_766663827_n

I bought this pink color because i think they are really pretty on the pan, and when i swatched them, yes they are really beautiful especially with the middle color (pink a little bit red or brown) and the right color (bright pink), as for the left color (nude pink??) im dissapointed because it is so chalky 😦

3) Over the ocean

10155412_10152913598254240_1976178264_n

Among all the colors i have in this collection i really love this one, Over the ocean is really beautiful on the pan and beautiful when applied, the colors payoff are great; three of them. The light blue is perfect for highlight, the middle color looks like navy blue and that’s really beautiful, the right blue (bright blue) is really beautiful too. Well, yes, this mini palette is one of my favorite.

4) Queen bee

1922450_10152913599199240_978150591_n

I bought this queen be because of the green color, on the pan it is really beautiful… but when applied…. emm, i must say, i dont really like it, because the color is hard to show, i need to put that color like maybe 5 times until it shows on my lid, really disappointed with the green color. the others, the brown color is beautiful i think, it is more like orangey brown and the yellow is almost like the tigress with a little bit brighter.

5) Precious Metal

1480671_10152913600594240_968135969_n

Honestly, im not too impressed with this colors too, i only like the black color in this mini palette, the white and silver colors are chalky and hard to blend, i need to put them like more than 5 times to get the colors i want.

So, the conclusion, my favorites from all them are Over the ocean, Tigress, and Sweet pink, Queen bee and Precious metals are just so so for me.

1921893_10152913623009240_359959646_n

Price:
On Counter: Rp. 100.000,- (IDR) or around $8 in US dollars with rate ($1 = Rp. 12.500,-)

Where to find it:
In many dept. stores like Sogo, Metro, Debenhams, and Matahari

To sum up:

Pros:
1) the colors are beautiful on the pan (for someone who likes collecting eyeshadows)

2) some colors have great payoff

3) it can be used wet or dry, so you have choices; i only try dry swatches, i have tried the wet when applied on my lid and yes the colors are more show up.

4) They are pretty cheap for 3 colors in 1 mini palette.

Cons:
1) My biggest complaint is actually about the packaging, i am really really disappointed about them, it breaks easily, not travel friendly even if it is small, especially if you are the type of person who likes to bring many make up when travelling.

2) Some colors doesn’t have good color payoff.

Okay beauty readers…

I think that’s a wrap for today, i hope i can review other things soon.

Thank you.

Gea Irraselda Ardhita.

(Twitter: @gwea)