FAVORITE ALBUM 2015

I know… i know it’s a little bit too late to talk about favorite album of 2015. But…. yea, even it’s weirder if i didn’t talk about it. Because who doesn’t love music…?, and i still want to share with you guys. Hopefully you like it.

First of all, i don’t think i listened to many albums in 2015, I’ve got only around 5 new albums in 2015, so… these 2 albums below are really my favorite between those.

And maybe if you have your favorite album 2015, feel free to share it with me in the comment box. Let’s get it on!

  1. Aqua Alta – Dreamsphere

Aqua-Alta-Dreamsphere-cover

Favorite songs from this album:

  • BTOcean
  • Polar
  • Blue is the Rain
  • Epic Sweep
  • Coral Castle

I’m addicted to their songs, seriously…

The first week i got this album, i listen to it non-stop. In the morning when i went to office and at night, i hope their next albums would as amazing as this one.

2) Beach House – Thank Your Lucky Stars

homepage_large.5d056739

Favorite songs from this album:

  • Rough Song
  • Somewhere Tonight
  • All your Yeahs
  • Elegy to the Void
  • Majorette

I think in 2015, Beach House launched 2 albums, Depression Cherry and Thank Your Lucky Stars. I haven’t listened properly to Depression Cherry, so.. i can’t say whether i like that album or not. But for Thank Your Lucky Stars… definitely my new favorite from them after Bloom, in 2012.

I hope when i listen to Depression Cherry, i’ll have the same feeling as when i listen to others Beach House’s Album, which are always great.

Hokay…!

Hopefully you like them too.

See you in next posts!

Gea Irraselda Ardhita

(Twitter/Instagram: @gwea)

 

Advertisements

BEAUTY CLASS WITH MAKE OVER – STARESTRUCK

Hello beauty lovers,

Jadi ceritanya beberapa minggu yang lalu, tepatnya tanggal 9 April,  diriku ikutan beauty class-nya Makeover di AEON Mall. Awal ikutan ini karena liat IG-nya “Makeoverid”  dan langsung tertarik karena mereka lagi mengangkat tema “starestruck”, yang kalau diriku liat dari instagramnya sih starestruck ini mengenai permainan eyeliner untuk mempercantik dan menambah skill make up kita, PLUS dapat sertifikat lagi. Cuss lah langsung daftar.

Acaranya menyenangkan, karena selain mendapat kenalan baru, juga ternyata tidak hanya belajar mengenai eyelinernya saja, tetapi juga cara mengaplikasikan make up secara keseluruhan, dimulai dari pengaplikasian primer sampai pemakaian bulu mata.

Aku sendiri sih pas awal datang ke lokasi emang sengaja dari rumah gak pake make up sama sekali, karena udah yakin aja, kalau pasti bakalan diapus juga, jadi yaaahhh… hemat make up lah. Hahahaha..

Alat-alatnya seperti brush, sponge, bahkan tissu dan cotton buds sudah disiapkan oleh pihak Makeover, jadi gak perlu bawa berat-berat lagi dari rumah, walaupun daku bawa juga sih… beberapa brush, dan bener aja… ternyata digunain.

Untuk brush-nya, don’t expect long normal brush, because they only provided small, i can even say it mini brush.

20160409_105727

TOOLS AND PRODUCTS PREPARED

Produk yang digunakan, sudah pasti kita pakai produk make over mulai dari primer-nya sampai blush dan lipstik. All products are Makeover. Well… for me, i think it’s good because i can learn about one brand products. Kualitasnya gimana dan apa aja yang kira-kira cocok untuk kulit gue.

Tapi sebenernya aku sendiri punya beberapa kekecewaan atas workshop ini, gapapa ya Makeover… daku ungkapkan disini… supaya dirimu lebih baik lagi kan. Semakin baik dan semakin berkualitas tentunya untuk beauty workshop ke depannya nanti, dan pasti makin banyak nanti peminatnya.

  1. Menurutku sih… agak kurang sesuai dengan poster iklan dari beauty class itu sendiri yang daku liat di IG-nya Makeoverid.
Screenshot_2016-04-23-07-41-31-1

STARESTRUCK BY MAKEOVER

Kalau dari poster-nya ekspektasi gue adalah belajar buat eyeliner tumpuk seperti di poster tersebut, but in fact… we only made one winged liner. Yaaa… agak kecewa sih sebenernya.

2) Sebenernya gue expect suatu beauty class itu, cara belajarnya adalah tidak hanya dengan mengaplikasikan make-up ke wajah kita sendiri, tetapi juga mengaplikasikan ke wajah orang lain, (make  partner).

Karena kalau yang dari gue liat di lokasi, kebanyakan yang ikut beauty class ini 80% nya udah pada jago make-up, minimal basic make-up untuk mereka sendiri. Jadi maksudku adalah, tantangannya itu cara kita mengaplikasikan make-up ke orang lain yang mana contour wajahnya pasti beda dengan diri sendiri.

Karena ternyata kita juga ga belajar eyeliner tumpuk tersebut. 😦

3) Tempat mengadakan acaranya agak sempit kalau menurutku, diadainnya kan di hongtang AEON. dan… tidak menggunakan mic, jadi suara sayup-sayup terdengar oleh peserta yang duduk di belakang. Akhirnya kita bolak-balik nanya ke make-up artistnya yang emang ada deket kita.

“udah sampe mana sih mba?”

atau…

“udah sampai pengaplikasian contour dan bronzing belum mba?”

dll…

Tapi jangan khawatir, walaupun ada kekecewaan… ada senengnya juga sih:

  1. Dapat kenalan baru.
  2. Belajar pengaplikasian make-up dari awal sekali (using primer) sampai pemakaian bulu mata. jadi untuk peserta yang memang benar-benar belum bisa make-up sama sekali, otomatis hal ini sangat membantu mereka sekali, dan jadi nilai plus banget.
  3. In my opinion, gue jadi belajar produk-produk makeover secara keseluruhan dan bisa menentukan mana sih yang cocok untuk kulit gue, terutama untuk base-nya.Macam primer, foundation, concealer, dll. This is very good thing.
  4. Dapat sertifikat. Yeay! Emang sih… bukan sertifikat kehandalan atas hal yang kita pelajari, hanya certificate of attendance, tapi…. bagi aku itu sudah menyenangkan. Karena ini bener-bener pertama kalinya aku ikutan beauty class. Selama ini kan secara belajarnya otodidak yaaa…. hahahaha.
  5. Dapat Goodie bag dari Makeover dan dapat voucher dari hongtang. Yeaaayyy!

This is my result, (before and after):

20160409_125310

TAMPAK SAMPING

Here is the certificate and the goodie bag:

Isi goodie bagnya, satu lipstik, satu eyeliner dan katalog dari Makeover.

Thank you Make over 🙂

20160409_131223

CERTIFICATE

Screenshot_2016-04-23-11-27-30-1

THE GOODIE BAG

Kulitku lagi gak oke banget pas ikutan beauty class ini, lagi banyak jerawat dan warna kulit lagi kusam banget. :((

Again…

Thank you Makeover.

See you in next beauty classes, pasti bakalan aku ikutin lagi kalau aku tertarik dengan temanya.  :* :*

See you in next posts beauty lovers.

PURBASARI LIPSTICK COLOR MATTE – 86 TOPAZ & 82 MIRAH

Disclosure: i bought this product with my own money, i am not being paid to write my post and my opinions are honest and my own. What works for me may not works for others , and the same as what not works for me may works for others.

 

Hola!

Balik lagi sama gea si blogger mood-ian. Iya.. nulisnya kalo lagi mood aja. Tapi semoga yang ditulis bermanfaat yah buat para pembacanya. terutama buat para pecinta make up dan kosmetik di Indonesia.

 

Yak! tanpa banyak basa-basi-basu-bisu, mari kita mulai review product hari ini. Belum bosen kan ya sama Purbasari Lipstick Color Matte? kayanya sih belum yaa, kalo diliat dari statistiknya blog saya kayanya penggmar Purbasari Matte Lipstick ini masih banyak.

 

Jadi ceritanya ini 2 shades tambahan yang saya punya, belinya sih udah dari kurang lebih 3 bulan lalu, sama… masih di AEON juga tempat belinya. Oh iya…yang mau baca review Purbasari shades yang lain, bisa baca disini, mangga atuh.

 

 

DSC00393

L – R: MIRAH – TOPAZ

 

 

82 – MIRAH 

 

 

 

 

 

Abaikan penampakan manusia lainnya dibelakang saya, maklum… ambil gambarnya di kantor.

Ungunya cantik yaaa…

Sebenernya diriku jarang sih gunain warna ini untuk full lips, biasanya dijadiin gradasi color kalo lagi mau buat bibir ala korean make up. Mirah ini cocok jadi warna terang di bagian tengah bibir. Mungkin di postingan selanjutnya bisa kutunjukkan maksudnya gimana yaa.

 

 

86 – TOPAZ

 

 

 

Banyak beauty blogger yang berpendapat bahwa warna Topaz ini dupe-nya atau miriplah sama warna Ofra Miami Fever-nya Kathleen Lights.

Well, gue sendiri sih belum pernah make Miami Fevernya Ofra, tapi tadi sempet googling gitu dan nonton youtube nya Mbak Kathleen, kalau menurutku… warna Miami Fever sedikit lebih muda dibandingkan Topaz ini.

Mungkin kalau tipis-tipis di bibir bisa jadi sih, mirip sama Miami Fever itu. Nanti kucoba deh, dan ku-update lagi disini. Hokay.

 

 

Unutk tekstur sudah pasti matte, karena namanya juga Purbasari Lipstick Color Matte. Kalau mau baca lebih lengkap mengenai packaging dan tahan lama-nya, silahkan baca review Purbasari-ku sebelumnya disini yaaa.

 

Ini keseluruhan swatchnya:

 

DSC00398

L – R: TOPAZ – MIRAH

 

 

Have you ever tried Purbasari Lipstick Matte?

What do you think about them?

Tell me in the comment box.

 

 

 

 

See you in my next post and thank you for reading.

 

Gea Irraselda Ardhita

 

 

 

 

(twitter/instagram: @gwea)

 

 

 

 

 

REVIEW: MAX FACTOR LIPFINITY LONG LASTING LIPSTICK

Disclosure: i bought this product with my own money, i am not being paid to write my post and my opinions are honest and my own. What works for me may not works for others , and the same as what not works for me may works for others.

 

You know i’m such a lipstick fan.

And i know, i only have 1 lips. 😛

 

Now let me share my new lipstick collection that has been in my stash for around 3 months. Max Factor Lipfinity Long Lasting Lipstick, and some colors has become my favorite these days.

Max Factor has them in many shades, i think there are 12 shades in websites, i don’t know how many shades that available in Indonesia, but i believe, i have 5 shades of them.

 

These are what Max Factor claimed about their Lipfinity Long Lasting Lipstick:

  • Intense colour and conditioning moisture that lasts. (Yeay!)
  • Up to 8 hours of vibrant, nourished colour that doesn’t dry out lips. (Yeay!)
  • Infused with nourishing oils, this long wear lip colour doesn’t crack, crumble or bleed.
  • Your high-impact lipstick that’s long lasting and effortless to apply. (Yeay!)

 

 

For me,

What i like about this lipstick is they are very.. very.. pigmented and it last long, like liptint the korean version, even though after you have rough eating session, it will still leave color on your lips. Me like it so much :*

Yes, it will last around 6 hours for me especially for bold color, it’ ll last more than 7 hours. (Thumbs UP!)

Very pigmented lipstick and so… smooth when applied.

I think the texture more like creamy, some colors are creamy with sheen, but definitely not matte. So, if you are into matte lipstick i guess this one not for you.

I wish the packaging is more sturdy and more clean.

Hahaha.. i don’t know why i use “clean” to express it. Maybe because it has transparent cap, so… if you’ve got the leftover in your cap, that won’t look good, too messy, i guess. Even though they use gold color, but still.. it doesn’t look good you have messy leftover color in your cap.

 

DSC00335

MAX FACTOR LIPFINITY LONG LASTING

 

 

So.. let’s take a look with the shades i’ve got:

 

STAY EXCLUSIVE

 

 

This is the lightest color i have, it’s a pink color, i think it’s more pink rosy color. it’s so beautiful. Stay Exclusive is my number 1 favorite from this collection.

 

EVERMORE SUBLIME

 

 

Evermore sublime for me is like a pinky coral. definitely a beautiful color. This one has a sheen in it even though still creamy. But yes.. i can noticed the sheen.

 

JUST ALLURING

 

 

I love Just Alluring, it’s pink fuchsia color. Bright. Bold. Beautiful.

 

EVER SUMPTOUS

 

 

If you checked on Max Factor website, ever sumptuous is more like brick soft orangey color. But when you see  it in real, it’s definitely pure orange color. I like to pair it only with mascara and simple liner on my eyes.

 

ETERNALLY LUSCIOUS

 

 

Wawawawa..

I like this color too, i wish they could make it matte formula with this color. Seriously i don’t have this kind of purple color in my collection. So.. yeah, this one is such a uniques purple color for me. Look at that swatch.. isn’t that beautiful?

*Whispering*…. I know.

 

 

DSC00341

L – R : Stay Exclusive – Evermore Sublime – Just Alluring – Ever Sumptuous – Eternally Luscious

 

 

 

Okay, to sums up:

 

Hits:

  • I like the formula, it’s creamy though some colors are with sheen.
  • It’s so smooth on lips
  • Easy to applied
  • Very pigmented color
  • Yes, it’s long lasting.. up to 7 hours on my lips especially if that’s bold color
  • For me, it’s worth the price. (It retails for Rp. 115.000,-)

 

Misses:

  • I don’t like the packaging.I wish it could be more sturdy and clean, because it’s made from plastic.
  • It has scent in it. it’s like candy, even though it doesn’t reach my nose but yeah… you know i don’t like scent for my lipsticks.

 

Marks: 7.5/10

 

Will i repurchase?

Yes, for some colors.

Will i recommend to friends?

Yep! Definitely!

 

 

See you in my next posts. :*

 

Gea Irraselda A.

 

 

(twitter/instagram: @gwea).

 

REVIEW: MAC PEACHES BLUSH

Disclosure: i bought this product with my own money, i am not being paid to write my post and my opinions are honest and my own. What works for me may not works for others , and the same as what not works for me may works for others.

 

Hello my beauty reader,

Today i want to post a review about one of my favorite blush, it’s MAC Peaches blush, I think this one is my first Mac blush. I picked it up because i think the color is flattering my skin tone when in tried it in the counter. This blush has been in my collection for 1 year and still beautiful as ever and i even haven’t hit the pan.

 

Ps: all this photos below i took around 2 months ago and just have the mood to write this afternoon. Gotta be make a writting schedule, maybe… 😐

 

DSC00168

MAC PEACHES

DSC00173

MAC PEACHES

 

 

As you can see in the pan, it’s a pure peach color, with a sheertone finish, so for medium to dark skin tone you don’t need to be afraid whether you will put too much the color to your skin, unless you go over and over with your blush. Yes! it’s very buildable and easy to blend, that’s why i like it and it’s very subtle. I only need 3 light swipes for the color to be appeared on my skin. But i think Peaches is less pigmented than Melba which also has peach color in it.

 

For me it’s a natural peach glow that will flatter all skin tones and very beautiful if you wear it in daytime. But.. of course you can use it anytime you want.

 

The blush itself last about 4-5 hours for me, i’m working in a room with air conditioner, so i think if you work outside it will last less than that and i think it depends on your skin types too.

 

DSC00169

SWATCH ON HAND

 

 

 

 

 

To sums up:

HITS:

  • It’s easy to  apply and to blend
  • It’s very buildable
  • Look beautiful for all skin tones
  • It’s a matte with sheer tone finish, doesn’t have glitters, shimmer, or blings.
  • It has nice pigmentation
  • Good for daytime blush or summer time
  • Of course, you like peach color
  • Massive amount for me on the pan
  • Sstt: i like to use it as an eyeshadow too. ^^

 

MISSES:

  • Kinda expensive (I bought it for Rp. 300.ooo,-) – around 1 year ago
  • The longevity is so-so for me, i wish it would last up to 8 hours

 

MARKS: 7/10

 

Will i repurchase?

Maybe.

Will i recommend to friends?

Yes, of course. It’s beautiful color after all.

 

If you have the budget and look for a nice peach blush, go for it. I think it’s worth to buy.

 

 

See you in my next post. Thank you for reading

Don’t forget to folow my twitter and Instagram.

 

Gea Irraselda A.

 

 

(twitter/instagram: @gwea).