HAUL: SKINCARE FOR MY BIRTHDAY 2016

Hulaaaaa!

Agustus kemarin kan bulan ulang tahun saya yaaa… tepatnya tanggal 05 Agustus. Nah, jadi sempet mikir tuh, mau kadoin apa yaaa buat diri sendiri? Make-up atau Skincare? Hahahahaha, gak jauh-jauh mikir kadonya make-up lagi, make-up lagi.

Ternyata…. Koreabuys sedang mengadakan free delivery cost untuk forwarding items-nya, waahhh… langsung deh tuh tergiur untuk beli skincare-nya, secara kan yaaa, kalau beli di dalam negeri langsung harganya jauh lebih mahal dan sedikit jenis itemnya, PLUS saya pun menyadari bahwa skincare itu perlu (tuh sampai di-bold) apalagi di umur saya yang sudah menginjak kepala-3 ini, haha.. sepertinya harus lebih rajin dalam merawat kulit, bukan cuma bisa make-up nya aja. Akhirnya… memutuskan untuk menghadiahi diri sendiri skincare saja.

Sebenarnya bukan rangkaian skincare yang ngejelimet sih urutan pemakaiannya, mostly adalah mask sheet yang sekali pakai itu lho, tapi ada juga benda lainnya seperti eyecream, dan bahkan untuk perawatan rambut juga. Lengkaplah. Ceritanya permulaan ulang tahun ini mencanangkan diri untuk perawatan kulit dan rambut secara lebih intensif dibandingkan biasanya. Hehehe…

Yuk boleh diintip skin/hair care apa yang dilakukan untuk permulaan umur yang baru ini:

THEY ARRIVED – thank you koreabuys.

hello new skincare!

hello new skincare!

 

 

HAIRCARE

1). Nature Republic Argan Hair Pack

 

Argan Hair Pack by Nature Republic

Argan Hair Pack by Nature Republic

Semacam krim creambath dari Nature Republic yang menggunakan argan. Sepengetahuanku argan oil atau argan memang baik untuk perawatan kulit dan rambut. Kalau dari produk non-asia-beauty tuh Josie Maran yang menggunakan argan oil di produknya, tapi lebih untuk perawatan kulit sih.

 

The Ingridients of Nature Republic Argan Hair Pack

The Ingridients of Nature Republic Argan Hair Pack

Kalau Nature Republic ini menggunakan argan lebih untuk perawatan rambut. Mari dicoba dulu yaaa, nanti akan ku-review lagi kalau sempat.

 
2) Natur Hair Tonic.

Engga kok, engga… Kalau yang ini bukan beli di Koreabuys, cukup mudah ditemukan di berbagai drugstore ataupun wholeseller seperti carefour, giant, dll.

Sebenernya aku sendiri biasanya menggunakan hair tonic dari Rudy Hadisuwarno, tetapi karena kemarin barangnya lagi kosong, akhirnya mencoba ini deh.

 

Natur Hair Tonic

Natur Hair Tonic

 

 

SKINCARE

1) Skinfood Rice Mask Wash Off

Baca reviewnya para beauty blogger itu sih ini salah satu produk yang kece banget. Apalagi beldut (adikku) ngomporin beli ini, karena JoanneKim, Vlogger kesayangannya itu rekomen masker ini, trus biar ntar dia bisa nyoba. hahahaha…


Tapi emang sih dari kemarinan sebelumnya udah penasaran sama skinfood rice mask ini, tapi belum sempet beli aja, semoga cocok yaa.

 

2) Secret Key Milk Brightening Toner

Fungsinya sebagai toner biasa aja sih dan emang lagi butuh toner, karena persediaan toner di rumah sedang tidak ada, dan toner yang masih digunakan bentar lagi habis. Jadi… mari mencoba toner dari Secret Key ini.


SECRET KEY MILK BRIGHTENING TONER

SECRET KEY MILK BRIGHTENING TONER


Keterangan manfaat dan ingridients nya menggunakan bahasa korea, jadi maaf apabila tidak bisa saya translate yaaa.. 😅

 
3) Mizon Collagen Power Firming Eyecream

 

Ini sama kasusnya dengan toner di rumah, maklum lagi ga ada persediaan stock eyecream di rumah dan eyecream yang sedang digunakan sudah hampir habis. Akhirnya memutuskan untuk mencoba eyecream dari Mizon ini.

Mengandung 42% collagen di dalamnya! Menurut Mizon sendiri dengan menggunakan ini bisa meningkatkan elastisitas kulit dan menghilangkan kerutan di area sekitar mata.

 

4) Virgin Coconut Oil

Untuk yang satu ini juga tidak aku beli di Koreabuys, melainkan pesan dengan temannya adik. 


VIRGIN COCONUT OIL

VIRGIN COCONUT OIL

 

Trus fungsinya sebagai apa?
Virgin coconut oil ini diriku fungsikan sebagai pengganti milk cleanser. Karena secara perlahan aku mau mengganti penggunaan milk cleanser yang banyak menggunakan bahan kimiawi dengan yang berbahan alami. Pelan-pelan sih karena sebenernya stock milk cleanser masih ada di rumah, ditambah lagi dengan hibahan milk cleanser dari si beldut kemarin.


5) Skinfood Tomato Sun Cream

Namanya juga sun cream yaaaa, jadi fungsinya memang sebagai sunblock. Maklum lagi-lagi alasan diriku beli ini karena memang sunblock Nivea yang biasanya saya pakai sudah tiris, jadi sebagai penggantinya biarkan saya mencoba sunblock dari skinfood ini.


SKINFOOD TOMATO SUN CREAM

SKINFOOD TOMATO SUN CREAM


Kandungan SPFnya memang tidak sebanyak Nivea yang biasa diriku pakai, tapi… ini sepertinya lebih murah deh, makanya mau coba juga, siapa tau cocok. yekan? yekan?

6) Half Moon Eyes Pink Fruity


Satu lagi masker wash-off sejenis Skinfood Rice Mask. Beli ini karena tertarik dengan packaging dan warnanya, pinky pinky gituuu, terus kayanya di panduan pemakaiannya tuh bermanfaat banget.

I got this product from Althea, kalau ga salah yaa, jadi bukan dari Koreabuys. Harganya sendiri relatif mahal kalau menurutku, alhasil cuma beli 1 aja. Kalau hasilnya oke, bolelah selanjutnya beli lagi, tapi kalau gak oke kan bisa langsung dihentikan. 


7) Mask Sheets

Untuk mask-sheet aku beli berbagai macam jenis yang memang manfaatnya dibutuhkan untuk kulitku. Kebanyakan mask-sheet di koreabuys memang lagi diskon, makanya sengaja beli agak banyak, sekalian buat persediaan juga. Apalagi ditambah dengan adanya gratis pengiriman dari Korea ke Indonesianya, langsung deh.


SECRET KEY MASK-SHEET

SECRET KEY MASK-SHEET

MASK-SHEETS FROM ETUDE HOUSE

MASK-SHEETS FROM ETUDE HOUSE

MASK-SHEET by SKINFOOD

MASK-SHEET by SKINFOOD

INNISFREE MASK-SHEET

INNISFREE MASK-SHEET

A’PIEU MASK SHEET

MASK SHEET by Tony Moly

MASK SHEET by Tony Moly

 

That’s all for today.

Terima kasih sudah mengunjungi dan membaca blogku.

Please share di comment ya apabila ada yang sudah pernah mencoba produk skincare yang diriku sebut diatas. What do you think about them?

Akan direview secara lebih mendalam lagi di postingan-postingan selanjutnya, kalau lagi mood yaaaa dan nemu waktunya yang pas.

See you in another next posts.

Xoxo.
follow my social media:

(Twitter/IG: @gwea)

KOREAN MAKE UP HAUL/COLLECTION

Hello lovelies,

These days are so hot, right?

Day and night, even sometimes i can feel no wind around me. Need rain as soon as possible, indeed.

Well, enough for the grumble here. pfiuuuhh.. So, today i want to write a post about my korean make up haul/collection, and maybe there’s also a skin care here, it will be a short post. As August 5 is my birthday, and my sister asked me what i wanted for my birthday, and because i’m kinda curious about korean make up, so… i told her i wanted some korean make-up. i made the list. And… tadaaaaaaaa….

here they are, I tried them already, because they were arrived at the end of August, but i just can’t find time to write it down here, So… yeah… here they are, again….

  • The Face Shop – Air Cotton Make up Base
  • Etude House – Precious Mineral Perfect Fit BB Cream
  • Eglips – Apple Fit Blusher
  • The Face Shop – Kiss The Color Cheek Tint
  • Tony Moly – Circle Lens Mascara
  • Missha – Perfect Cover BB Cream
  • Tony Moly – Pure Eco Snail Moisture Gel
  • Tony Moly – Lovely Eyebrow
  • Etude House – Drawing Eyebrow
  • The Face Shop – Black Label Lipstick
  • Etude House Lipstick – (I forgot the series…hehehe)

DSC_0598

Will write about each of them in separated post, about my opinion of them.

See you in my next posts. Thank you.

Xo.

Gea Irraselda A.

(twitter/instagram: @gwea)

MINI HAUL FEBRUARY 2015…

Hello lovelies…

I always love Sunday even though tomorrow means back to work. But.. yeah, sunday is always good for me, especially if i can see the sun. As these days in Jakarta is almost rain everyday. 😦

So, what will this post is about?

I’m thinking to make a post about mini haul or beauty products i bought recently around end of February. Some are drugstore products but definitely there will couple of high-end products too and i will also include swatches for those products. Let’s get on it:

1) Revlon Colorburst Matte Balm – Shade Audacious.

The shade is bold, bright orange but still beautiful. For you who likes wearing bold orange color, this might be suits you. I don’t know how this orange compared to Morange by Mac because i don’t have Mac morange, but when i google it, i think they’re almost the same. Here’s the swatch of Revlon Colorburst in Audacious Matte Balm.

REVLON COLORBURST IN AUDACIOUS

REVLON COLORBURST IN AUDACIOUS

REVLON COLORBURST IN AUDACIOUS SWATCHES

REVLON COLORBURST IN AUDACIOUS SWATCHES

2) Revlon Colorstay Moisture Stain – Shade 010

Oohhhh,, i love this color so much the first time i swatched it and tried it on my lips. It’s a soft pink color, texture is so smooth, glides well on my lips and pigmented but maybe need 2-3 swipes to make the color a little bit popped out. But, it doesn’t dry my lips at all. So it is good overall, even i think i want to have all their shades because it’s beautiful.

REVLON COLORSTAY MOISTURE STAIN - SHADE 010

REVLON COLORSTAY MOISTURE STAIN – SHADE 010

REVLON COLORSTAY MOISTURE STAIN SHADE 010 SWATCHES

REVLON COLORSTAY MOISTURE STAIN SHADE 010 SWATCHES

3) NYX Matte Lipstick – Shade Tea Rose

This one can be called as an impulsive buying. I don’t have any intention to buy this shade actually, the one i want to buy is Whipped Caviar, but they don’t have it in stock. So… i tried and swatched other colors and it turns out that i like this color too. It’s pink color with hint of mauve in it, yet it’s still beautiful.

NYX MATTE LIPSTICK - SHADE TEA ROSE

NYX MATTE LIPSTICK – SHADE TEA ROSE

NYX MATTE LIPSTICK IN TEA ROSE SWATCHES

NYX MATTE LIPSTICK IN TEA ROSE SWATCHES

4) Bobbi Brown Eyeshadow – Shade Stone

Basically, i love natural color for my eyes because i don’t think i would wear some crazy blue neon or green neon color for daily use.So… another basic brown color wouldn’t be hurt for me. Stone is a beautiful color, it’s not a plain brown, it’s a little bit bronze for me. The finish is satin so it has sheen and it’s beautiful.

BOBBI BROWN EYESHADOW - SHADE STONE

BOBBI BROWN EYESHADOW – SHADE STONE

BOBBI BROWN EYESHADOW STONE SWATCHES

BOBBI BROWN EYESHADOW STONE SWATCHES

5) BOBBI BROWN LIPSTICK – SHADE NUDE SAND

Another Bobbi Brown item that i’ve got is their creamy matte lipstick in shade nude sand. it’s a nude color but not ashy more like mocca color for me, but not dirty. It’s beautiful, amazing and long wearing color. For a matte finish, i don’t think it dried my lips, maybe because it’s creamy too.

BOBBI BROWN LIPSTICK SHADE NUDE SAND

BOBBI BROWN LIPSTICK SHADE NUDE SAND

BOBBI BROWN LIPSTICK NUDE SAND SWATCHES

BOBBI BROWN LIPSTICK NUDE SAND SWATCHES

I think that’s all for today.

Hope you like them too and please tell me what do you think about them?

See you in my next posts…

Gea Irraselda Ardhita

(twitter/instagram: @gwea)

HAUL: BEAUTY AND SKIN CARE ITEMS

Hello lovelies,

This is my 1st time post about haul.They are about some beauty and skin care, not many items but something i want to try recently. some are my wishlist some are not, but i really want to try them so much. I bought them all last week, hope you enjoyed them like i do. I already tried some of them and make some looks from the beauty items i bought, i think i will post the looks here for the next posts.

Okay, jump up to the haul:

 

1) Beauty Mask Mentholatum

 

BEAUTY MASK MENTHOLATUM

BEAUTY MASK MENTHOLATUM

 

I bought some masks for my face skin care routine, Well, this is my first time bought any face mask products. Usually, my skin care are only face soap, moisturizer and eye cream, but these days i want to take care of my full face skin. I bought them in carefour. they have 2 or 3 kind of masks. I bought 2 kinds of them (double whitening and pore refining). I will make a review about them later.

 

2) Vaseline Serum

 

VASELINE SERUM

VASELINE SERUM

 

Let me just admit it. I’m a sucks of body lotion. I’m afraid i collect them too. I know i still have my big Jergens in the office and my Body Shop body lotion and Vaseline body lotion that i love at home, and i swear they are still many and full. But i cannot hold myself to buy this serum, because i want it since long ago. Part of myself self said, “you need them Gea, you will use them anyway, don’t hesitate to buy it”. Yup so.. finally i grabbed my Vaseline serum healthy white with SPF 30++ with UVA, UVB and Vitamin B3. hopefully it will helps me with my dry skin and protects me from the sun.

 

3) Revlon ColorStay Foundation.

 

REVLON COLORSTAY FOUNDATION

REVLON COLORSTAY FOUNDATION

 

This foundation is my 3rd bottle. i love it so much. I use it in combination/oily skin, though i think i have a dry skin. But since the 1st time i bought it, the beauty adviser gave me this type and i didn’t find any breakout with my skin so i still use it until now. It gives me matte finish and it stays all day. Well done Revlon.

 

4) LT Pro Eyeshadow – ES06

 

LT PRO EYESHADOW - ES 06

LT PRO EYESHADOW – ES 06

 

This is the first time i try LT Pro eyeshadow, i  don’t know about this brand before, but i found out that LT Pro is the abbreviation of La Tulipe which is an old famous local brand in Indonesia but using Pro for the professional line. This eyeshadow that i bought doesn’t have name which is sucks to me, because somehow i like to pronounce the eyeshadow name than calling them in code number. So… the color is really gorgeous in the pan. It is pink with a little hint of gold, like it has a duo chrome effect when i swatched them on sthe store. By the way, i bought it in Watsons PIM, in refill pan because they don’t have packaging for their eyeshadow unless you buy them all in a palette. I’ll make a review later about this eyeshadow. I actually have used it, and find a little bit disappointing things about it.

 

5) Mac Eyeshadow – Satin Taupe

 

MAC EYESHADOW - SATIN TAUPE

MAC EYESHADOW – SATIN TAUPE

 

I want this eyeshadow since i watched one of my favorite beauty guru in youtube wear it on her eyes. I forgot who she is, maybe Jaclyn Hill or ShaaanXo, yeah i think maybe one of them. This is a taupe color eyeshadow, which is one of the color i like for my eyes. A little bit purple grey with a little bit brown if you move your hand after you swatched it, definitely a unique color, and i’m  glad i bought it, and i read many good reviews too about this eyeshadow.

 

6) Mac Pigments – Blue Brown

 

MAC PIGMENT - BLUE BROWN

MAC PIGMENT – BLUE BROWN

 

Finally… finally… let me say again, finally i bought this pigment after a battle in my heart and logic whether i really need it or not but it has been on my wish list since beginning of this year, and after i bought it, i can say i’m really happy taht i have it. no regrets just happy because it really has a good color payoff and the color is definitely gorgeous. The first time i saw it was when Shanon from ShaaanXo in youtube used it in one of her videos and i fell in love with it right away. I already mad some looks with this pigment, ofcourse i will review it in detail and post the looks here in the next posts.

 

7) Mac Blush – Peaches

 

MAC BLUSH - PEACHES

MAC BLUSH – PEACHES

Beautiful color on pan and beautiful color on cheeks after i applied. This is one of Jaclyn Hill favorite blushes. I saw it in her youtube video and when she swatched the it i feel like i need that blush in my life. Haha…

 

 

ALL ITEM HAUL

ALL ITEM HAUL

 

 

 

That’s it for today, please leave a comment and say what you think about them, tell me your recent haul.

See you in my next posts and don’t forget to follow me in other social media…

 

Love you…XO.

 

 

Gea Irraselda Ardhita.

 

 

(twitter/instagram: @gwea)