REVIEW: PURBASARI LIPSTICK COLOR MATTE


Disclosure: i bought this product with my own money, i am not being paid to write my post and my opinions are honest and my own. What works for me may not works for others , and the same as what not works for me may works for others.

Hellow beauty lovers.

Back with me.. Gea si penulis moodi-an.
Apa sik review kali ini?
Will tell you in bahasa mix with english kali ya hari ini, jangan ditanya kenapa?.. karena mood nya emang begitu.

Jadi…
Kemarenan salah seorang teman posting lipstick yang baru dia beli di path-nya dan itu adalah purbasari, and i wondered purbasari kan merek lulur, emang mereka ngeluarin kosmetik juga ya? Ternyataaa.. iya sodara2 sekalian, cukup lengkap boo kosmetiknya mereka.

Terus konon.. si purbasari matte lipstick ini lagi ngehitz banjet di kalangan beauty blogger udah sejak 3 bulan lalu, telat ya eike? gapapalah ya, yang penting tetep nyobain. Cuss.

Si temen niat banget emang sampe beli nih lipenstip di mojokerto, nitip sama temennya. Untung eike baca2 dulu review beauty bloggers indonesia sekalian dan menurut Vani Sagita lipstick ini bisa ditemukan di AEON, which is deket banget sama rumah gw, langsunglah meluncur kesana minggu lalu, ditemenin pacar tercinta. Maaci ya pacar 😗😘

Purbasari matte lipstick ini tersedia dalam 10 pilihan warna, but i only have 4 colors now, belum tau kalo kemungkinan nanti akan nambah lagi. Hahaha….
Harganya cukup murah tidak menguras kantong, hanya Rp. 32.000,- saja, di AEON yaa, ga tau kalau di tempat lain mungkin beda harga.

image

They use cardboard which sometimes for me it’s a waste because i’ll throw it after i write them in my blog. For the back side of they write what they claimed about this lipstick.

image

And this is the packaging looklike:

image

image

Packaging-nya sendiri terlihat mewah dengan paduan warna black and gold. Tapi kalau dipegang memang terasa ringkih dan enteng. Yaaa.. maklum yaa.. sesuai harga. 😄 Kalau mau yg agak berat, BOBBI BROWN, harganya juga berat.. 😄😄

They are named by stones, like crystal, diamond, ruby, jade, safir, etc.. Mungkin karena akhir2ini batu akik lagi IN kali ya.. I don’t know..

Bagi yang suka lipstick matte, this will be your good friend. Tahan lama sekitar 6 jam-an, very pigmented, opaqued color, di bibir gw sih ga kering yaa dan ga bikin kering.. tapi kalau yang merasa bibirnya sangat kering and maybe have chapped lips, better prep your lips with lip balm or lip butter.

1) Diamond – 81

image

DIAMOND - 81

image

DIAMOND 81 - ON LIPS

As you can see, 81 is a nude color, for me it, brown beige a little bit pink undertone. Not really sure, but i see a little pink color in swatch of my hand.

2) Safir – 85

image

SAFIR - 85

image

SAFIR 85 - ON LIPS

This is number one favorite color from all those 4 colors i bought. To be honest it’s a rare that i like bold color like this especially it’s a red color. Well… it’s a reddish-pink color with a little hint of blue in my eyes. But this one is so… beautiful. I think this is one of perfect red to me.

3) Jade – 89

image

JADE - 89

image

JADE 89 - ON LIPS

I think Jade is one of favorite color in counter, because when yesterday, i went there, it’s sold out. It’s a pink-coral color for me. Suitable for everyday look, but.. anyway… it’s still bold, right?

4) Crystal – 90

image

CRYSTAL - 90

image

CRYSTAL 90 - ON LIPS

This is the kind of color that everyone who likes nudes will have them in their vanity. I promised. Because i have like 3 or 4 this kind of color in my collection. Scary. Hahaha 😄😄.
This is a browny-beige for me with a little bith of pink and orangey undertone there. Not really sure, but… it’s sure a  beautiful color.

To sums up:

HITS:
1) It’s a real matte color.
2) Stay long on your lips around 6-8 hours
3) Affordable price
4) Very pigmented
5) Opaqued colors

MISSES:
1) Frail packaging
2) It’s hard to find for some people

Marks: 8/10

I guess that’s all.
Don’t forget to follow me on my twitter and instagram.

See you in my next posts. Thank you for reading 🙂
Xo.

Gea Irraselda Ardhita

(twitter/instagram: @gwea)

Advertisements

7 thoughts on “REVIEW: PURBASARI LIPSTICK COLOR MATTE

  1. Pingback: REVIEW: EMINA OH SO KISSABLE! IN PEACH CREAM | L!VE ON A BEAUTY CAPSULE

  2. Pingback: PURBASARI LIPSTICK COLOR MATTE – 86 TOPAZ & 82 MIRAH | L!VE ON A BEAUTY CAPSULE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s